Facebook Meter

Közfürdők vs Otthoni medencék

Az otthoni medencézés előnyei a közfürdőkkel szemben

Bármilyen hihetetlen is, de már itt van a nyakunkon a nyár, ezáltal pedig a kardinális kérdés: hova menjünk a gyerekkel strandolni. Lehet, jobb lenne inkább otthon maradni?

Ugyan sokan szeretik a közfürdőket, ám ha igazán magas szintre szeretnénk emelni az élményt, akkor egy saját medence lehet a kikapcsolódásunk legnagyobb kulcsa. Mind a gyerkőcnek, mind pedig a szülőknek, nagyszülőknek egyaránt. Felmerülhet a kérdés, hogy miért gondoljuk így, máris kifejtjük.

Nos, ha őszinték szeretnénk lenni, mi sokkal jobban preferáljuk az otthoni medencézést a közfürdőkkel szemben.

Ha abból indulunk ki, hogy a strandra indulás is mennyi stresszfaktorral jár: minden szükséges dolgot összeszedtünk-e, mindene megvan-e a gyereknek. Strandra érkezésünk során sincs könnyebb dolgunk, hiszen a sorbaállás, a megfelelően árnyékos hely keresése sem kis feladat, utána pedig az aggódás a gyerkőcök után sem okoz relaxáló pillanatokat.

Ha még hezitálsz az otthoni medencén, felsoroljunk, miért is lenne jó ötlet.

 

Nem okozunk meglepetést, ha azt mondjuk elsőnek, hogy sokkal kényelmesebb az otthoni pancsolás, biztos kéznél van minden kellékünk ahhoz, hogy jól érezzük magunkat, nem marad otthon semmilyen fontos játék, felfújható labda, úszógumi.

Az egyik talán legfontosabb: a tuti biztos tiszta víz! Ha egy kicsit utána olvasunk, az interneten számos tippet és trükköt megtalálunk a medencénk vizének megfelelő karbantartásáról. Magától értetődő, hogy az otthoni medencével több a munka, jobban kell rá figyelni, viszont ezáltal kétségtelenek leszünk abban – a közfürdővel ellentétben-, miben is áztatjuk magunkat pontosan.

A második fontos szempont is az egészségünk védelme. Mindenki járt már strandon, azt is tudjuk, hogy a zuhany és az illemhely nem éppen mentes mindenféle baktériumtól, ami aztán szépen megfertőz bennünket ilyen-olyan betegségekkel, ami rengeteg kellemetlenséggel jár.

 Kiélvezhetjük az otthoni fürdőzés minden kényelmét: nem fog minket körbe venni sok-sok ember, nem kell félnünk attól, hogy a csemetével való labdázás esetleg „birkózás” zavarhatja mások nyugalmát.

Sokkal könnyebben lehet a napszúrást és a leégést elkerülni, hiszen otthon mindig tudunk figyelni akár a gyermekünk, akár a saját bőrünk védelmére. Mivel 2-3 óránként érdemes újra kenni a naptejet, ez is kevésbé okoz problémát otthoni fürdőzés mellett.

A legegyszerűbb érv pedig, hogy bármikor lehűthetjük magunkat a legforróbb napokon is.

Persze ezzel az írással nem azt szeretnénk sugallni, hogy ne járjanak egyáltalán strandra, közfürdőbe (hiszen jó móka), csupán az otthoni medencézés előnyeit is a figyelmébe szeretnénk ajánlani. Ha otthoni medencén gondolkodik, mindenképpen gondoljon a felsorolt előnyökre!